Actualitate

1.312 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Teleorman

În primele 2 luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Teleorman au fost încadrate în muncă 1.312 persoane, dintre care 568 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 675 au peste 45 de ani, 247 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 199 au între 25 și 35 de ani, iar 191 sunt tineri sub 25 de ani .

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 500 provin din mediul urban, iar 812 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (514), urmate de cele cu studii gimnaziale (444). Numărul celor cu studii profesionale/arte si meserii este de 276, iar cei cu studii postliceale si universitare sunt în număr de 54.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Teleorman, 677 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button