Actualitate

11 permise de conducere reținute de polițiști în ultimele trei zile

Comunicat de presă

La acest sfârşit de săptămână, polițiștii au continuat activitățile preventiv-reactive pe raza județului Teleorman, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de 36 185 de lei, au reținut 11 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 39 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 3 sancțiuni pentru alcool, 1 sancțiune pentru depășire, 1 sancțiune pentru lipsă inspecție tehnică periodică și 7 sancțiuni pentru alte abateri.

La data de 6 ianuarie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Videle au depistat un bărbat în vârstă de 27 de ani, din localitatea Videle, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 503, în comuna Blejești, cu viteza de 106 km/h.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta avea dreptul de a conduce suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 7 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 54 de ani, din municipiul Roșiori de Vede, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 7 ianuarie, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe DJ 601 D, în comuna Crevenicu, județul Teleorman, a avut loc un eveniment rutier.

Deplasați la fața locului, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Videle au constatat faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Mereni, județul Teleorman conducea un autoturism din direcția de deplasare Videle către Mereni, în împrejurări care vor fi stabilite cu ocazia cercetărilor, ar fi părăsit partea carosabilă intrând într-un cap de pod.

În urma evenimentului, a rezultat vătămarea corporală a unei pasagere în autoturism, în vărstă de 54 de ani, din comuna Mereni, județul Teleorman.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,79mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button