Actualitate

13 cadre medicale de la Spitalul Caritas Roșiori infectate cu Covid-19,alte 25 așteaptă rezultatul testelor

Referitor la situația de la Spitalul Municipal „Caritas” din Roșiorii de Vede, Direcția de Sănătate Publică Teleorman precizează faptul că, la nivelul acestei unități sanitare, au fost înregistrate 13 cadre medicale cu rezultat pozitiv COVID-19 ,12 de la secția Boli infecțioase și un cadru medical de la Laborator. Aceste persoane sunt în prezent internate. Ancheta epidemiologică a fost demarată cu celeritate și este în prezent în desfășurare. Până la acest moment, au fost identificare alte 25 de cadre medicale ca fiind contacți direcți ai cazurilor confirmate pozitiv. Pentru acestea, DSP Teleorman a decis recoltarea probelor astăzi, 10 aprilie , și s-a dispus măsura izolării.

Începând de astăzi ,Spitalul Municipal Caritas are conducere nouă ,dupa ce, Lucian Alexe ,managerul spitalului, a fost demis.Motivul invocat pentru demitere este acela că fostul manager  nu știut să  gestioneze corespunzator situația creată la nivelul unității medicale de la momentul desemnării acesteia ca spital suport pentru pacienții Covid-19 pozitivi.

La conducerea unității medicale a fost numită manager în perioada stării de urgență ,prin ordin de ministru,medicul Valentina Robu,director medical al Spitalului Municipal Turnu Măgurele.

La nivelul județului Teleorman, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), în centrele de carantină erau cazate, la ora 14:00, 413 de persoane. În acest moment sunt funcționale opt centre de carantină, cu un număr total de 600 de locuri, și în pregătire încă două noi spații. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 1149.

Instituția Prefectului – Județul Teleorman și celelalte autorități ale statului (polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Instituția Prefectului – Județul Teleorman face apel către  locuitorii județului  să aibă în vedere prevederile ordonanțelor militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19 și să respecte cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button