Actualitate

13 permise de conducere reținute și 70 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști,în ultimele trei zile

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Videle au întocmit dosar penal în cazul unui bărbat în vârstă de 47 de ani, depistat la data de 26 ianuarie , în timp ce conducea un autoturism pe strada Băncii din localitate, deși consumase băuturi alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 25 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au depistat un bărbat în vârstă de 44 de ani, domiciliat în comuna Trivalea-Moșteni, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Pitești din orașul Videle, emanând halenă alcoolică.

În urma testării cu aparatul alcooltest rezultatul a indicat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmând ca la finalizarea cercertărilor să fie propusă soluție prin Parchet.

 

Activități desfășurate de polițiștii teleormăneni

La data de 26 ianuarie , polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman au executat o acțiune în târgul săptămânal din comuna Smârdioasa, pentru prevenirea și descoperirea neregulilor care se comit pe linia comercializării de produse accizabile, fiind aplicate opt sancțiuni contravenționale și confiscați 710 lei.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Turnu Măgurele și secțiilor de poliție rurală din zona de responsabilitate au organizat și executat acțiuni pe raza municipiului Turnu Măgurele și zonei arondate, în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților forestiere și piscicole, precum și a creșterii siguranței rutiere, fiind aplicate 90 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 18.000 lei.

În acest context, polițiștii au reținut un permis de conducere, retras un certificat de înmatriculare și au constatat o infracțiune. Duminică dimineață, a fost  depistat un bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Turnu Măgurele, care transporta cu un autoturism, pește din specia șalău, fără a avea documente de proveniență, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea de pește fără documente legale, conform prevederilor OUG 23/2008. A fost dispusă ridicarea în vederea confiscării, peștele fiind predat reprezentanților D.S.V.S.A. Teleorman.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere şi conştientizării de către participanții la traficul rutier a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie, fiind aplicate peste 70 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 54.000 lei.

Dintre acestea, 42 au fost aplicate pentru depășirea limitei de viteză, câte trei pentru nereguli privind depășirea și conducerea sub influența alcoolului, iar 10 pentru neportul centurii de siguranță.

Totodată, au fost reținute 13 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru diferite abateri de la normele rutiere

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button