Actualitate

15 ofiţeri, absolvenți ai Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”,s-au alăturat colectivului Inspectoratului General pentru Imigrări

Ieri,la sediul Inspectoratului General pentru Imigrări, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului și  înaintarea în primul grad profesional

15 ofiţeri, absolvenți ai Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, specializarea Imigrări, s-au alăturat colectivului Inspectoratului General pentru Imigrări.  Timp de un an de zile aceștia se vor afla sub tutela specialiştilor IGI care îi vor iniţia în tainele acestei meserii.

 

La data de 27 iulie , la sediul Inspectoratului General pentru Imigrări, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului și  înaintarea în primul grad profesional, pentru 15 absolvenți ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, specializarea Imigrări.

 

Activitatea a avut loc în prezența conducerii celor două instituții, ocazie cu care a fost făcută și repartiția ofițerilor în funcție de nevoia de personal existentă la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări și de opțiunile acestora, având prioritate studenții cu media cea mai mare la absolvire.

 

Cu forțe proaspete, noii polițiști de imigrări au ieșit pe porțile academiei dornici să își ocupe locurile atribuite și să pună în aplicare cunoștințele acumulate în anii de studii. Astfel, aceștia își vor desfășura activitatea în structurile centrale și teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări fiind repartizați la Direcția Migrație, Direcția Management Strategic, Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, Centrele Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanţilor de Azil din București, Galați, Giurgiu și Timișoara și  Serviciile pentru Imigrări ale județelor Arad, Ilfov și Iași.

 

Timp de un an noii colegi  se vor afla sub îndrumarea unor ofițeri cu experiență,  care îi vor iniţia în domeniul de activitate al instituției, respectiv implementarea politicilor României în domeniile migrației, azilului, integrării străinilor și a legislației relevante în aceste domenii.

 

Echipa managerială a Inspectoratului General pentru Imigrări i-a asigurat de întregul sprijin în exercitarea misiunilor încredințate, profesia aleasă fiind una captivantă, plină de provocări, care implică profesionalism, onestitate, fermitate şi integritate.

 

Le dorim mult succes în carieră!

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button