Actualitate

16 permise de conducere reținute de polițiști în ultimele trei zile

Buletin informativ

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în mini vacanța de 1 Mai cu scop preventiv, urmărindu-se descurajarea producerii oricăror evenimente, precum și pentru combaterea faptelor antisociale și impunerea prevederilor legale.

În perioada 29 aprilie- 01 mai, în urma activităților preventive desfășurate pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 73 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30 160 de lei, au reținut 16 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 35 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 sancțiuni pentru depășire, 5 sancțiuni pentru alte abateri, 12 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță și 2 sancțiuni pentru lipsă ITP.

Totodată au fost întocmite un număr de 4 dosare penale pentru infracțiunile de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Astfel, la data de 29 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Roșiori de Vede, au depistat un bărbat în vârstă de 48 ani din comuna Peretu, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Peretu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând însă recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice ” urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 30 aprilie, orele 21:30, polițiștii din cadrul Poliție Turnu Măgurele, au depistat un bărbat în vârstă de 54 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 546, în localitatea Lița, județul Teleorman, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând însă recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice ” urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent .

 

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri, au desfăşurat activităţi specifice pe linia persoane urmărite/dispărute-căutate în județul Teleorman, ocazie cu care a fost depistat pe raza localității Smârdioasa, județul Teleorman, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Smârdioasa, județul Teleorman, pe numele căruia Tribunalul Teleorman și Judecătoria Zimnicea a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Astfel împotriva bărbatului de 35 de ani, Tribunalul Teleorman a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioadă de 1 an, pentru săvârșirea infracțiunii de” conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button