Actualitate

200 de sancțiuni contravenționale aplicate,ieri, de polițiștii teleormăneni

Polițiștii rutieri teleormăneni au organizat și executat ieri, o acțiune pe raza județului, având ca principal obiectiv prevenirea și sancționarea încălcării prevederilor referitoare la ținerea în mână sau folosirea cu mâinile, în orice mod, a telefonului mobil ori a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul auto, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare.

În cadrul acțiunii,polițiștii le-au transmis conducătorilor auto și celorlalți participanți la traficul rutier modificările legislative pe care trebuie să le cunoască pentru a nu le încălca. Polițiștii rutieri teleormăneni desfășoară frecvent activități de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de folosirea telefonului mobil cu scopul de a-i determina pe aceștia să conștientizeze pericolele la care se expun nerespectând prevederile legale.

200 de sancțiuni contravenționale în valoare de 76360 lei au fost aplicate,,din care 33  pentru abateri privind folosirea telefonului mobil sau a altor  dispozitive,  45 de sancțiuni pentru lipsa centurii de siguranță si 122 pentru alte abateri.

Tot ieri,au fost reținute 9 permise de conducere pentru alte abateri privind circulația pe drumurile publice și a fost constatată o infracțiune.

În jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat un minor în vârstă de 15 ani din comuna Smârdioasa în timp ce conducea un autoturism pe DN 51 fără a poseda permis de conducere.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button