Actualitate

24 de ore, 24 de misiuni ale pompierilor militari teleormăneni

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au derulat în ultimele 24 de ore un număr de 24 de misiuni, după cum urmează:

14 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

un incendiu,  izbucnit la o hală din localitatea Giuvărești (județul Olt), în care se aflau mai multe utilaje agricole, localizat și lichidat de pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele împreună cu membrii SVSU al localității Giuvărești;

– 2 accidente rutiere, produse pe raza localităților Văceni și Gratia, în urma cărora au rezultat 5 victime, care au primit primul ajutor calificat de la echipajele SMURD și au fost transportate la spital. Pompierii au continuat misiunile pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, au curățat carosabilul de uleiul scurs de la autoturisme și au îndepărtat resturile de caroserie astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță;

– o misiune pentru evacuarea apei, dintr-o gospodărie din orașul Videle;

o intervenție în sprijinul echipajului medical SAJ Teleorman pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate;

2 misiuni de transport persoane suspecte/confirmate COVID 19, către unitățile spitalicești din județ;

2 decontaminări ale autospecialelor utilizate în misiunile COVID-19;

o misiune de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman.

 

Activități de control și informare preventivă

În cursul zilei de ieri, 14 ianuarie 2021, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat un control pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la un operator economic din municipiul Alexandria, aplicând pentru neregulile constatate un număr de 3 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 10000 de lei. Pe timpul acestei misiuni, personalul Inspecției de Prevenire a efectuat și o activitate de informare și instruire a angajaților cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus, pompierii militari teleormăneni au continuat verificările în locurile cu aglomerări de persoane, efectuând 4 controale în cadrul operatorilor economici de pe raza municipiul Alexandria, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 4 sancțiuni contravenționale.

Personalul structurilor de intervenție a continuat acțiunile de informare a cetățenilor, efectuând 7  misiuni în zonele cu aflux de persoane pentru difuzarea mesajelor audio care cuprind reguli de protecție și prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2, printre care:

✅ purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite;

✅ igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;

✅ evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

 

Două accidente rutiere, 5 victime preluate de salvatori

            În ultimele 24 de ore, salvatorii teleormăneni au fost solicitați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 să intervină la două accidente rutiere cu victime, produse pe raza localităților Văceni și Gratia.

            La Văceni, evenimentul rutier a avut loc ieri, în jurul orei 17.35, la fața locului deplasându-se trei echipaje de pompieri, cu o autospecială de descarcerare și două ambulanțe SMURD, precum și un echipaj medical din cadrul SAJ Teleorman. Echipajele de intyervenție au preluat trei victime, două femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani, cu traumatisme la nivelul membrelor și capului, conștiente, cooperante, neîncarcerate. Bărbatul, după ce a primit primul ajutor calificat, a refuzat transportarea la spital, în timp ce persoanele de gen feminin au fost transportate la UPU Alexandria pentru investigații amănunțite și îngrijiri de specialitate.

            La Gratia, în urma accidentului produs în această dimineață, la ora 05.50, între două autoturisme, au rezultat două victime, un bărbat și o femeie, cu vârste cuprinse între 40 și 55 de ani, ambele cu traumatisme la nivelul capului, conștiente și cooperante, neîncarcerate. Cele două persoane au fost preluate de două echipaje SMURD, unul din cadrul Detașamentului de Pompieri Videle și celălalt de la Garda de Intervenție Roata de Jos, fiind transportate la Spitalul Orășenesc Videle pentru a primi îngrijiri de specialitate.

La cele două accidente, pompierii au continuat misiunile pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, au curățat carosabilul de uleiul scurs de la autoturisme și au îndepărtat resturile de caroserie astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță.

 

Bunuri de peste 500 000 lei, salvate de pompierii militari turneni

            Ieri seară, la ora 19.50, pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de izbucnirea unui incendiu la o societate agricolă din localitatea Giuvărești, județul Olt.

            Ajunși la fața locului cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta în interiorul unei hale în care se aflau mai multe utilaje agricole, precum și la nivelul acoperișului, realizat din panouri sandwich, existând posibilitatea propagării la o fabrică de peleți și la mai multe utilaje agricole din interior.

            Împreună cu pompierii civili din cadrul SVSU Giuvărești, care au avut în dotare o autospecială de stingere cu apă și spumă, pompierii militari teleormăneni au reușit să localizeze rapid flăcările în limitele găsite, lichidarea incendiului realizându-se însă după aproape trei ore, deoarece la nivelul acoperișului a fost nevoie de decopertarea unei suprafețe de aproximativ 600 mp.

            Valoarea pagubelor, reprezentând un tractor, acoperișul pe cca. 600 mp, și deteriorarea a două semănători de grâu și porumb, a fost estimată la suma de 100 000 de lei, în timp ce valoarea bunurilor salvate, constând în fabrica de peleți, un tractor și mai multe utilaje agricole, a fost apreciată la suma de 500 000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei de incendiu, a reieșit faptul că focul a izbucnit de la un tractor, cel mai probabil de la un scurtcircuit produs la instalația electrică a acestuia.

La această intervenție nu s-au înregistrat victime omenești.

 

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button