Actualitate

35 de situații de urgență într-o singură zi

În cursul zilei de ieri, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină la un număr de 35 situații de urgență, dintre care 31 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a cetățenilor cu probleme medicale, 2 incendii izbucnite la la locuințele unor oameni din localitățile Brânceni și Țigănești, o misiune de salvare a două persoane intoxicate cu monoxid de carbon în localitatea Cernetu și o intervenție în sprijinul echipajelor medicale ale SAJ Teleorman pentru preluarea unui pacient.WhatsApp Image 2020-01-21 at 20.50.36(1)

Pompierii militari alexăndrineni au salvat bunuri de peste 80000 de lei

Ieri, 21 ianuarie 2020, pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au intervenit pentru stingerea a două incendii izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Brânceni și Țigănești. În ambele situații, salvatorii au reușit să evite producerea de pagube materiale importante, misiunile acestora rezultând cu salvarea caselor de locuit.

La Brânceni, din cauza unui coș de fum defect, scânteile au ajuns pe materialul lemnos al tavanului unei locuințe, existând riscul ca focul să se propage la întreaga construcție. Evenimentul a fost anunțat pe numărul unic pentru situații de urgență 112, la ora 12.05, la fața locului intervenind rapid un echipaj de pompieri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Incendiul a fost lichidat în imediat, fără a fi înregistrate pagube materiale însemnate . Valoarea bunurilor salvate se ridică la peste 40000 de lei, iar cea a bunurilor distruse la aproape 200 de lei.

La Țigănești, salvatorii alexăndrineni au intervenit  pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbunit la o casă de locuit, apelantul precizând disperat că focul amenința să cuprindă întreaga construcție.

Ajunși la fața locului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pompierii au constatat faptul că focul se manifesta cu flacără deschisă într-o cameră de locuit, cu posibilitate de dezvoltare la celelalte materiale combustibile, însă prin măsurile luate salvatorii au reușit să evite această situație, intervenția rezultând cu lichidarea incendiului în limitele găsite.

Au ars ori au fost distruse de foc bunuri estimate la suma de 4000 de lei, reprezentând un pat, un televizor, un radiator, un fotoliu și mai multe materiale textile, în timp ce valoarea bunurilor salvate a fost estimată la suma de 40000 de lei.

Pe timpul intervenției, proprietara, o tânără de 21 de ani, a suferit un atac de panică, necesitând acordarea primului ajutor din partea paramedicilor SMURD.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul a fost generat de efectul termic al unei sobe cu acumulare de căldură care a aprins materialele textile de pe un pat aflat în imediata apropiere (lipit de mijlocul de încălzire).

Două persoane intoxicate cu monoxid de carbon

La un pas de tragedie a fost o familie din localitatea Cernetu, unde două persoane, o femeie și un bărbat,  în vârstă de 79, respectiv 57 de ani s-au intoxicat cu monoxidul de carbon provenit de la o sobă cu defecțiuni.

Aceștia au fost scoși la timp din încăpere de către un membru al familiei, care a solicitat și ajutor pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului au ajuns imediat două echipaje medicale din cadrul SAJ și SMURD Alexandria, care au acordat primul ajutor celor două victime, conștiente și cooperante, transportând la spital bătrâna de 79 de ani, pentru investigații medicale amănunțite și îngrijiri de specialitate. Bărbatul, de 57 de ani,  a refuzat să meargă la spital, situația lui îmbunătățindu-se după administrarea de oxigen.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button