Actualitate

41 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii teleormăneni,la sfârșitul săptămânii

Comunicat de presă

În ultimele 72 de ore polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării climatului de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, pentru descurajarea activităţilor infracţionale, răspunzând în acest mod nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada 12 – 14 iunie, polițiștii au intervenit la peste 310 evenimente, dintre care 290 au fost semnalate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Polițiștii continuă să acționeze în vederea prevenirii și combaterii accidentelor rutiere, fiind vizate cauzele generatoare ale acestora. Astfel, în perioada menționată, polițiștii teleormăneni au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce nu mai puțin de 41 de permise de conducere și au retras cinci certificate de înmatriculare, totodată fiind întocmite mai multe dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în cazul unui accident rutier produs la data de 13 iunie, pe raza comunei Buzescu, care ar fi avut la bază nepăstrarea distanței corespunzătoare în mers. Conducătorul auto responsabil de producerea evenimentului rutier, un bărbat în vârstă de 20 de ani din localitate, a necesitat îngrijiri medicale.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Alexandria au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis în cazul unui tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Brânceni, depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, la data de 13 iunie , pe raza localității Brânceni a fost depistat și un bărbat în vârstă de 24 de ani, care conducea un autoturism pe DN 51, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 12.06.2020, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Nanov au depistat un bărbat în vârstă de 26 de ani din comuna Nanov, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În seara de 12 iunie , polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au depistat un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Crângeni în timp ce conducea un moped neînregistrat pe raza localității de domiciliu, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și ar fi consumat băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button