Actualitate

427 de accidente rutiere s-au înregistrat,anul acesta, în județul Teleorman

Potrivit datelor furnizate de  Inspectoratul Județean de Poliție ,în perioada 1 ianuarie -1 decembrie 2019, pe raza județului Teleorman s-au înregistrat 427 de  accidente rutiere ,cu 10 mai multe ca anul trecut.

Dintre acestea, 64 au fost accidente grave, soldate cu decesul a 35 de persoane, rănirea gravă a 42 de persoane și rănirea ușoară a altor 492 persoane .

Conform analizei statisticilor existente la nivelul Serviciului Rutier Teleorman , principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost abateri ale bicicliștilor, neacordarea  de prioritate vehiculelor, viteza neadaptată la condițiile de drum și abateri ale pietonilor.

Abaterile comise de bicicliști au generat 66 de evenimente rutiere, în urma cărora 7 persoane au decedat , 5 au fost rănite grav  și 54 au fost rănite ușor .

Pe fondul neacordării priorității de trecere a  vehiculelor, s-au produs 56 de accidente rutiere, soldate cu decesul unei persoane, rănirea gravă a 5 persoane și rănirea ușoară a altor 76 persoane.

Viteza neadaptată la condițiile de drum a constituit cauza a 50 de accidente rutiere , soldate cu decesul a 7 persoane , rănirea gravă a altor 9  și rănirea ușoară a 73 persoane .

Indisciplina pietonală a determinat producerea a 19 accidente rutiere, soldate cu decesul a două persoane, rănirea gravă a 5 persoane  și rănirea ușoară a altor două persoane .

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button