Actualitate

43 de permise de conducere reținute de polițiști în weekend

Comunicat de presă

În perioada 14 – 16 iunie, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, polițiștii au intervenit la peste 360 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 347 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

În perioada de referință, la nivelul județului au fost înregistrate 6 accidente rutiere, în care o persoană și-a pierdut viața, iar alte șapte persoane au fost rănite și au necesitat îngrijiri medicale. În cauze au fost întocmite dosare penale, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs evenimentele rutiere.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat patru infracțiuni, dintre care evidențiem: conducere sub influența alcoolului, la Turnu Măgurele, și conducere auto neînmatriculat și conducere fără permis, la Videle.

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

Pentru că prezentau un pericol pentru ceilalți participanți, au fost scoși din trafic 43 de conducători auto, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, conform legii. De asemenea, au fost oprite din a mai circula pe drumurile publice 6 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic, fiind retrase certificatele de înmatriculare, până la remedierea problemelor constatate. Polițiștii au aplicat nu mai puțin de 296 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare depășește 190.000 de lei.

În ceea ce privește violența în familie, polițiștii au intervenit la șase astfel de solicitări, fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Exemplificăm:

CERCETAT PENTRU VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE,REȚINUT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alexandria au dispus reținerea unui bărbat de 59 de ani, din comuna Mârzănești, cercetat în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

În fapt, în ziua de 16 iunie, în jurul orei 07:30, polițiștii au fost sesizați de către bărbat cu privire la faptul că are un conflict cu fosta concubină, o femeie de 59 de ani, din Alexandria.

Cercetările au evidențiat că bărbatul ar fi agresat-o fizic pe femeie, aceasta necesitând îngrijiri medicale.

În sprijinul victimei, fiind întrunite condițiile legale, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu, stabilind măsuri restrictive față de bărbat.

În urma administrării probatoriului, față de persoana bănuită a fost dispusă măsura reținerii, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

CERCETAT PENTRU AMENINȚARE,REȚINUT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din Turnu Măgurele au dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 35 de ani, din localitate, cercetat în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

În fapt, în ziua de 15 iunie a.c., Poliția Municipiului Turnu Măgurele a fost sesizată de către un bărbat din localitate, prin apel la numărul unic de urgență 112, despre faptul că el și fiul său sunt amenințați de către un bărbat.

Cercetările au evidențiat faptul că persoana bănuită, folosindu-se de un cuțit, ar fi amenințat cu acte de violență și cu moartea pe administratorul unei societăți comerciale și pe tatăl acestuia, pe motiv că refuză să îi presteze servicii de reparații auto.

În urma administrării probatoriului, față de bărbatul cercetat a fost dispusă măsura reținerii, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

FĂRĂ ALCOOL LA VOLAN!

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Turnu Măgurele au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, în cazul unui bărbat depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 52, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

În ziua de 16 iunie, în jurul orei 19:00, în timp ce își desfășurau activități curente de menținere a siguranței traficului rutier, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat de 56 de ani, din municipiul Alexandria, pe DN 52.

Rezultatul testării cu aparatul etilometru a indicat o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge, necesare pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

 

 

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button