Actualitate

56 de misiuni ale pompierilor teleormăneni, în ultimele 48 de ore

Buletin informativ

În ultimele 48 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 56 de evenimente, după cum urmează:

– 48 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2;

– 3 incendii, dintre care unul izbucnit într-o gospodărie din localitatea Moșteni și două incendii de vegetație uscată pe raza localităților Videle și Cosmești.

La Moșteni, în ziua de 13 aprilie a.c., în jurul orei 09.50, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au fost anunțați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei anexe gospodărești.

La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri militari, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Moșteni, reuşind ca în aproape o oră să împiedice propagarea flăcărilor la casa de locuit și stingerea în totalitate a incendiului.

Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la peste 50000 de lei, iar cea a bunurilor distruse, reprezentând acoperișul din lemn al anexei și peretele acesteia pe o suprafață de circa 20 mp și aproximativ 80 de pui de găină, la suma de 5000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabil de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit electric.

Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandăm cetățenilor să respecte următoarele măsuri de prevenire:

– efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;

– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

– 4 evenimente rutiere, produse pe DJ 701, în localitatea Zâmbreasca, în municipiul Alexandria, precum și pe raza localităților Drăgănești Vlașca și Roșiorii de Vede. La aceste cazuri, pompierii militari au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au acordat primul ajutor calificat persoanelor rănite. Evenimentele au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

– o misiune pentru deblocarea unei uși de acces în locuință, în vederea facilitării accesului echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button