Actualitate

62 de permise de conducere au reținut polițiștii teleormăneni în ultimele trei zile

Buletin Informativ

În ultimele 72 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada 9 – 11 aprilie, polițiștii au intervenit aproximativ 320 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 290 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 680 de sancțiuni contravenționale în valoare aproximativ 240.000 de lei, au reținut 62 de permise de conducere și au retras șapte certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulație pe drumurile publice.

În ultimele 72 de ore, la nivelul județului au fost înregistrate patru accidente rutiere (Vitănești, Botoroaga, Plopii-Slăvitești, Slăvești), în cauze fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

De asemenea, polițiștii au constatat 10 infracțiuni privind circulația pe drumurile publice, dintre care cinci pentru conducere fără permis, iar trei pentru conducere sub influența alcoolului.

Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

În contextul prezentat mai sus, la data de 11.04.2021, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Dobrotești au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și au emis ordin de protecție provizoriu în cazul unui bărbat de 42 de ani, domiciliat în comuna Vârtoape, care și-ar fi agresat fizic soția în timp ce se aflau la domiciliu.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button