Actualitate

7 septembrie, termenul limită pentru depunerea formularului 092

Comunicat de presă

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman reamintește contribuabililor înregistrați în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție intracomunitară taxabilă în România, fiind astfel obligați să își modifice perioada fiscală, devenind plătitori de TVA lunar , că 7 septembrie 2021, este termenul limită de depunere a Formularului 092 – ”Declarație de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară taxabilă în România”.

”Calendarul obligaţiilor fiscale” este un instrument de informare a contribuabililor care cuprinde informaţiile detaliate privind principalele termene limită de declarare a obligaţiilor fiscale pentru luna septembrie 2021.

Contribuabilii pot accesa „Calendarul obligaţiilor fiscale” la adresa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Calendar/Calendar_obligatii_fiscale_2021.htm .

Baza legală: Art. 322 alin. (7) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal cu modificările și completările ulterioare și Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr.169/2019 privind aprobarea Procedurii de actualizare a vectorului fiscal, pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de taxă pe valoarea adăugată care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară de bunuri taxabilă în România, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare.

 

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button