Actualitate

79 de misiuni ale pompierilor teleormăneni, în ultimele 48 de ore

Comunicat de presă

În ultimele 48 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 79 de evenimente, după cum urmează:

– 46 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2;

– 2 accidente rutiere, produse pe raza localităților Alexandria și Vârtoapele de Sus, în urma cărora a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă, neîncarcerată. La aceste cazuri, pompierii militari au intervenit doar pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cele două evenimente rutiere au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

– un incendiu, izbucnit la nivelul acoperișului unei locuințe din localitatea Ciolănești Deal, stins rapid de pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Dobrotești cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă. În urma incendiului a fost distrusă astereala din lemn din jurul coșului de fum defect care a permis scânteilor să ajungă pe aceasta. La acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

În vederea protejării vieții și bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, recomandăm cetățenilor să acorde mai multă atenţie respectării măsurilor de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece, și anume:

– asigurarea izolării termice a sistemelor de încălzire față de materialele combustibile din apropierea acestora;

– verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

– coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea);

– se interzice folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

– 30 alte misiuni, dintre care: o misiune în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, o activitate în cadrul campaniei de vaccinare în sprijinul DSP Teleorman, un transport de echipamente medicale către instituțiile implicate în gestionarea pandemiei, 7 misiuni de recunoaștere la obiectivele socio-economice cu aglomerări de persoane și 20 de activități de recunoaștere/verificare a secțiilor de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat 7 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din domeniul comerțului, în municipiile Alexandria și Roșiorii de Vede, aplicând pentru neregulile constatate un număr de 28 de sancțiuni contravenționale.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

 

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button