Actualitate

80 de miliarde de euro, bani europeni, pentru relansarea economiei

Declarație de presă

România va primi 80 de miliarde de euro, bani europeni, pentru relansarea economiei.

Președintele României, Klaus Iohannis, a reușit să obțină pentru țara noastră, în urma reuniunii Consiliului European, bani ce vor fi folosiți pentru investiții majore în infrastructură și economie.

Iată că, după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.

Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru relansare, pentru revigorare economică.

Repet, 79.917.000.000, deci 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu Guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de-o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică.

Iată, deci, că până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos. Încă o dată, este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european, și vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la finalul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

Salut rezultatele pe care le-a obținut președintele Klaus Iohannis la Bruxelles.

Îi îndemn pe toți teleormănenii, persoane fizice, autorități publice și locale, să profite de oportunitățile oferite de obținerea celor 80 de miliarde de euro, să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea comunităților în care locuiesc.

Îi asigur de tot sprijinul meu în demersul lor de a accesa banii europeni. De aceea, mi-am propus să pun la punct, în cadrul Consiliului Județean Teleorman, o echipă de specialiști. Este vorba despre consultanți care să îi ajute pe toți cei care au nevoie să întocmească proiecte europene. România și Teleormanul pot și au cu ce să se dezvolte!

Eugen Pîrvulescu,președinte PNL Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button