Actualitate

Se scumpește apa la Roșiorii de Vede

Apa Serv a solicitat majorarea tarifului la apa potabilă și canalizare distribuită prin rețeaua publică în municipiul Roșiorii de Vede de la 3,25 lei /mc la 3,50 lei/mc pentru populație și de la 2,62 lei/mc la 3,21lei/mc pentru restul utilizatorilor. Noile tarife sunt valabile de la 1 ianuarie 2016 și s-a mai făcut o încercare de majorare în urmă cu câteva luni. Proiectul a fost retras ,atunci,de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local de primarul Cristian Duica pe motiv de alegeri locale că nu a vrut să-și asume aceasta majorare chiar înainte de campania electorală. Acum, noul consiliu local este pus în situația de a decide dacă își mandatează reprezentantul în AGA să aprobe o astfel de majorare.

Majorarea tarifului la apa este motivată de creșterea costurilor de producție și distribuție , de faptul că tarifele au rămas neschimbate din anul 2011,de scăderea consumului de apa și implicit a profitului, iar în aceste condiții Apa Serv nu poate acoperi contribuția la finalizarea proiectelor de investiții .

Pe hârtie totul arată bine, doar că în realitate roșiorenii sunt nevoiți să plătească mai mult pentru o apa de calitate tot mai proastă , uneori imposibil de folosit , de aici și scăderea consumului .Chiar și în aceste condiții, Sucursala Apa Serv Roșiorii de Vede este cea mai profitabilă dar cum totul se adună la centru și se trage linie, nici nu mai contează.

Teodora Ciofalca

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button