Administratie

A început livrarea pachetelor cu ajutoare alimentare din cadrul POAD

Distribuirea pachetelor se încheie pe 6 iulie

Joi,  25 iunie  2020 s-a desfășurat online, şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural, organizat la nivelul Judeţului Teleorman, cu următoarea ordine de zi:

  1. Raport privind finalizarea campaniei agricole de primăvară.
  1. Informare privind campania de primire a cererilor de plată/ajutoarelor financiare depuse de fermieri la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Teleorman în anul 2020.
  1. Informare privind activitatea desfășurată de serviciile publice și instituțiile publice ai căror conducători sunt membri ai Colegiului Prefectural, în luna mai 2020.
  1. Diverse

La ultimul punct de pe ordinea de zi,prefectul județului,Liviu Dumitrașcu,  a informat că în data de 22.06.2020, a început în Județul Teleorman livrarea pachetelor cu ajutoare alimentare în cadrul POAD 2018/2021 – tranșa I.

Implementarea POAD 2018/2021 se face în baza prevederilor OUG nr. 84/29.05.2020 privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementarea Programului Operațional ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD de către Instituția Prefectului – Județul Teleorman, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman, Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Teleorman, Consiliul Județean Teleorman, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman și UAT-urile din județ.

Categoriile eligibile sunt: beneficiarii de venit minim garantat, beneficiarii de alocație de susținere a familiei și persoanele aflate în situații critice de viață, inclusiv persoanele cu handicap grav și accentuat și cele care locuiesc în așezări informale. Beneficiarii care se regăsesc la mai multe categorii vor primi ajutoare la o singură categorie.

Pachetul cu alimente conține: făină – 5 kg, mălai – 4 kg, paste făinoase – 0,8 kg, ulei – 4 l, zahăr – 2 kg, orez – 4 kg, conserve carne de vită – 1,5 kg și conserve carne de porc – 0,9 kg, pate de ficat – 1 kg, compot de fructe – 1,44 l, gem de fructe – 0,36 kg, gem de fructe dietetic – 0,36 kg. Alimentele sunt ambalate într-o singură cutie, fiecare beneficiar urmând să primească câte un pachet.

Livrarea pachetelor cu ajutoare alimentare în cadrul POAD se va încheia la data de 06.07.2020.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button