Actualitate

Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu Covid-19 desfășurate de polițiști.117 sancțiuni contravenționale,aplicate pentru nerespectarea măsurilor impuse

260 de obiective au fost verificate

În perioada 31 iulie – 2 august, toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au acționat în sistem integrat, sub autoritatea prefectului, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars – Cov 2.

 

Peste 300 de efective, polițiști din cadrul I.P.J. Teleorman, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și Direcției Sanitare Veterinare, au verificat respectarea normelor impuse pentru protejarea populației.

 

Astfel, au fost vizate locurile aglomerate, terasele, piscinele și alte zone de agrement.

 

În urma activităților desfășurate în perioada menționată, la nivelul județului Teleorman au fost verificate peste 260 de astfel de obiective. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate nu mai puțin de 117 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 50.000 de lei, dintre care 18 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (potrivit Legii nr. 55/2020), iar două pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor în contextul prezentat. De asemenea, au fost aplicate cinci contravenții pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 23 pentru fapte ce intră sub incidența Legii nr. 61/1991 privind ordinea publică.

 

Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte normele de protecție individuală și dispozițiile autorităților.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button