Actualitate

Acțiuni preventive ale polițiștilor teleormăneni la sfârșitul săptămânii

Comunicat de presă

La acest sfârşit de săptămână, polițiștii au desfășurat acțiuni pe raza județului Teleorman, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Activitățile au avut ca scop, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere şi care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, în vederea diminuării numărului de accidente rutiere.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 137 sancțiuni contravenționale în valoare de 65 305 lei, au reținut 20 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 8 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 276 persoane, 173 autovehicule controlate și efectuate 15 testări cu aparatul etilotest.

La acţiune au participat zilnic peste 80 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, Serviciul Acțiuni Speciale, Serviciul de Investigații Criminale.

Totodată, au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de “conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat” şi “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 24 septembrie,orele 15:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din localitatea Buzescu, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DE 70, în localitate, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat”.

La data de 24 septembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 25 septembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 59 de ani, din localitatea Dracea, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 52, în localitatea Crângu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 25 septembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 47 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe DN 52, în localitatea Crângu, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat”.

Reamintim conducătorilor auto că, pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii recomandă:

– nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive!

-adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

– nu vă angajați în efectuarea de depășiri riscante sau neregulamentare!

-respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

-folosiți centura de siguranță!

-respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri!

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button