Actualitate

Activități ale polițiștilor teleormăneni pentru protectia animalelor. Doi bărbați au fost arestați

Comunicat de presă

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au continuat activitățile de prevenire și combatere a faptelor de cruzime săvârșite asupra animalelor.

Astfel, au acționat pentru salvarea și extragerea imediată din situații de pericol a 30 de animale (4 cai și 26 de câini), fiind emise 12 ordine de plasare în adăpost.

În perioada menționată au fost înregistrate 36 de dosare penale, conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor și au fost soluționate 40 de dosare penale.

În urma administrării probatoriului, față de două persoane cercetate pentru “uciderea cu intenție a animalelor, fără drept” și “rănirea cu intenție a animalelor” a fost dispusă măsura reținerii, cercetările fiind continuate sub supravegherea unităților de parchet.

În urma verificărilor și a neregulilor de natură contravențională constatate, au fost aplicate 122 de sancțiuni a căror valoare depășește 22.000 de lei.

Exemplificăm:

In ziua de 24 mai, polițiștii structurii de protecție a animalelor au dispus reținerea unui bărbat de 36 de ani, din comuna Lisa, județul Teleorman, cercetat în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “rănirea cu intenție a animalelor”.Bărbatul ar fi rănit cu intenție un câine ce aparține vecinei sale, aplicându-i mai multe lovituri, cu un obiect contondent. Câinele a fost plasat în adăpost și i-au fost acordate îngrijiri de specialitate.

Polițiștii acționează permanent și intervin cu celeritate pentru salvarea vieții animalelor și tragerea la răspundere a cetățenilor care aleg să nu respecte prevederile legale privind protecția animalelor.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button