Politic

Adrian Gâdea: ” 4 miliarde de euro au fost alocate firmelor românești!”

Declarație de presă

IMPORTANT! Aproape 20 de miliarde de lei, adică aproape 4 miliarde de euro – au fost alocate de ministrul PSD al Finanțelor firmelor românești prin Ordonanța de urgență care se aprobă azi în ședința de Guvern.

Pe lângă cele 10 miliarde de lei alocate programelor IMM Invest și IMM Agro, alte aproape 10 miliarde de lei vor ajunge rapid în economie.

Noi programe de sprijin sunt lansate prin intermediul a 4 piloni strategici, respectiv programul Prima Casă și cele trei fonduri de garantare ( Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Fondul Român de Contra-garantare și Fondul de Garantare a Creditului Rural).

La schemele de ajutor de stat sub formă de garanții, care acoperă maximum 90% din creditele bancare acordate pentru investiții şi/sau pentru susținerea activității curente, se adaugă o componentă nerambursabilă, de maximum 10% din valoarea creditelor, care este finanțată integral din bugetul de stat.

Prin programul IMM PROD este susținută industrializarea economiei, prin RURAL INVEST se finanțează afacerile din mediul rural, GARANT CONSTRUCT este destinat sectorului construcțiilor iar INNOVATION este conceput pentru a încuraja proiectele inovative bazate pe noile tehnologii.

Astfel, PSD își onorează o prioritate din programul său de guvernare și susține cel mai ambițios proiect național dedicat firmelor mici și mijlocii din România.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button