Politic

Adrian Gâdea: “Banii din PNRR sunt vitali și este prioritară îndeplinirea la termen a jaloanelor!”

Declarație de presă

Pentru că banii din PNRR sunt vitali, este prioritară îndeplinirea la termen a jaloanelor, astfel încât în țară să intre cele 2,9 miliarde de euro, corespunzătoare cererii de plată pe care România o va adresa Comisiei Europene.

Echipa miniștrilor PSD s-a achitat de sarcini, îndeplinind toate jaloanele pentru primul trimestru al anului.

Singurele restanțe sunt mai degrabă de ordin tehnic decât structural și sunt în responsabilitatea PNL(majoritatea la ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării), iar cel mai mare obstacol se referă la proiectul cloud-ului guvernamental.

PSD le cere partenerilor PNL mai multă rigoare, viteză și eficiență în îndeplinirea obiectivelor ministeriale asumate, pentru că, în contextul economic extrem de dificil din prezent, atragerea fondurilor europene reprezintă o obligație și o mare responsabilitate.

Din cele 2,9 miliarde de euro care se vor regăsi pe cererea de plată pe care a România o va trimite, în această perioadă, Comisiei Europene, peste 2 miliarde sunt bani nerambursabili. Plățile se fac însă doar dacă toate jaloanele PNRR aferente primului trimestru sunt îndeplinite. Asta înseamnă că degeaba își fac treaba miniștrii PSD dacă cei ai PNL înregistrează restanțe.

Următoarea cerere de plată, de aproximativ 3 mld euro, se transmite în octombrie și este condiționată de îndeplinirea jaloanelor din trimestrul 2 al anului.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button