Politic

Adrian Gâdea: “Cîțu dezinformează că în UE nu se pot plafona prețurile la energie!”

Declarație de presă

Spania, nu doar că plafonează prețul la gaz dar, așa după cum a propus repetat și PSD, determină companiile furnizoare să participe cu o parte din profiturile extraordinare realizare la susținerea consumatorilor.

PSD consideră că apărarea românilor în fața unei adevărate apocalipse energetice este adevărata prioritate a unui partid responsabil, nu circul politic și bătălia pentru putere pe care o desfășoară în această perioadă PNL și USR-PLUS.

În loc să ia măsurile urgente permise de legislația existentă și să ușureze povara imensă a facturilor crescute artificial, la electricitate și gaz, guvernul Cîțu e preocupat de răfuielile politice pe funcții, bani și putere.

În aceste condiții PSD a pregătit și urmează să anunțe public în cel mai scurt timp un proiect de lege care SĂ IMPUNĂ guvernului un mecanism de plafonare a prețurilor energiei care se activează automat, pe o perioadă limitată de timp, atunci când se înregistrează salturi aberante, așa cum este în prezent.

Compensațiile sau sprijinul punctual, precum cel în cazul consumatorului vulnerabil sunt utile, dar insuficiente față de gravitatea situației.

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button