Politic

Adrian Gâdea: “Facilitățile fiscale pentru sectorul construcțiilor NU vor fi eliminate!”

Declarație de presă

Este exclus ca facilitățile fiscale acordate sectorului construcțiilor să fie eliminate cu PSD la guvernare. PSD nu poate renunța, și nu va renunța, în condițiile în care menținerea competitivității în sectorul construcțiilor, ca și în domeniul IT, este o condiție esențială pentru susținerea economiei, în acest moment. Nu poți avea o abordare de tip contabil, iar pentru 200 de milioane de lei în plus la buget, cât s-ar câștiga prin eliminarea acestor facilități, să afectezi grav două domenii care asigură 14% din PIB, adică peste 163 de MILIARDE lei.

În plus, menținerea facilităților în construcții reprezintă o condiție esențială și pentru atragerea banilor europeni din PNRR! Pentru a obține acei bani, va trebuie să facem multe lucrări de infrastructură, deci va fi nevoie de forța de muncă, pe care România riscă să o piardă dacă scoate facilitățile actuale, în contextul creșterii prețurilor.

În plus, statul nu-și poate anula propriile angajamente. Atunci când au fost acordate aceste facilități prin OUG 114, Guvernul României și-a luat un angajament față de acești investitori și nu ne putem schimba angajamentele, după cum se schimba guvernul.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button