Politic

Adrian Gâdea: “Intervenția PSD la nivelul coaliției reduce facturile pentru milioane de români!”

Declarație de presă

În urma ADOPTĂRII soluțiilor propuse de PSD 90% dintre consumatorii casnici vor plăti energia la prețurile de dinainte de liberalizare.

Prezența PSD la Guvernare aduce beneficii românilor, fapt confirmat de cele trei soluții propuse de PSD pentru scăderea facturilor, agreate de Coaliție în beneficiul cetățenilor și firmele românești.

Deși Ministerul Energiei nu e condus de un ministru social-democrat, PSD s-a implicat direct în rezolvarea crizei, generată de deciziile catastrofale ale guvernanților dreptei.

PSD a propus 3 soluții pentru scăderea imediată a facturilor:

Plafonarea prețurilor la un nivel mai scăzut pentru consumatori;

Creșterea pragului de consum pentru consumatorii eligibili la compensarea prețurilor;

Scăderea TVA;

Primele două soluții au fost agreate de Coaliție, care a decis:

🔹️Energie electrică

Practic, consumatorii casnici vor plăti energia electrică la prețul de dinainte de liberalizare.

Plafonarea prețurilor la consumatorii casnici scade de la 1 leu la 0,8 lei/KWh (preț integral cu transport și taxe).

Pragul de consum pentru consumatorii eligibili la compensare crește de la 300 de KWh/lună, la 500 KWh/lună. Astfel, proporția celor care vor beneficia de compensări va crește de la 10% la 90% din totalul consumatorilor casnici.

Toți aceștia vor plăti un preț de 0,68 lei/KWh, similar cu cel existent înaintea liberalizării.

Pentru școli, spitale, IMM-uri și alte instituții din infrastructura critică se va aplica un preț total plafonat la 1 leu/KWh. Peste 90% dintre IMM-uri sunt firme românești!

Gaze naturale

Plafonarea prețurilor la consumatorii casnici scade de la 0,37 lei la 0,31 lei/KWh (preț integral cu taxe și transport).

Pragul de consum pentru consumatorii eligibili crește de la 1.000 mc/5 luni la 1.500 mc/5 luni. Toți consumatorii casnici care se încadrează în acest consum vor beneficia de un discount de 40% (față de doar 33% anterior) și vor ajunge la un preț final de 0,221 lei/KWh.

Pentru școli, spitale, IMM-uri și alte instituții din infrastructura critică se va aplica un preț total plafonat la 0,37 lei/KWh. Peste 90% dintre IMM-uri sunt firme românești!

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button