Politic

Adrian Gâdea: “OUG pe energie nu a inclus și facturile din ianuarie! Acesta nu este rezultatul dorit de PSD!”

Declarație de presă

OUG pe energie N-A INCLUS și facturile din ianuarie pentru că insistențele PSD s-au lovit de OPOZIȚIA ministerului Justiției și ministerului Energiei.

Nu este rezultatul dorit de PSD! Aplicarea noilor plafoane și compensări, doar la luna februarie și martie, nu reprezintă o soluție perfectă, dar asigură totuși un sprijin consumatorilor.

Miza mare este reglementarea pieței din luna aprilie, când vor înceta măsurile luate acum în regim de urgență.

PSD a intrat la guvernare tocmai pentru a corecta derapajele socio-economice grave din ultimii doi ani. În acest sens PSD a impus „pachetul social” pentru a permite pensionarilor și salariaților cu venituri mici să aibă o rezervă financiară decentă pentru a depăși cu bine iarna.

PSD a denunțat puternic liberalizarea nepregătită a pieței, PSD a pledat și a impus legea consumatorului vulnerabil.

PSD a susținut și determinat mecanismul plafonării și compensării prețurilor la electricitate și gaz.

PSD a promovat acordarea unui ajutor financiar consistent, pentru încălzire, pentru pensionarii cu pensii mai mici de 1.600 de lei.

În continuare PSD susține că aplicarea retroactivă a compensării pe luna ianuarie era posibilă, fiind o soluție bună atât pentru consumatori cât și pentru furnizori.

Singura soluție rezonabilă pentru prevenirea unor șocuri majore este revenirea la un sistem reglementat, pe o durată limitată.

PSD a constituit deja un grup în partid care lucrează la elaborarea actelor normative necesare pentru un calendar de reglementare a pieței energiei și gazelor, începând de la 1 aprilie.

Toate datele economice disponibile arată că efectul liberalizării pe piețele energetice en-gros a generat prețuri de 2,5 până la 5 ori mai mari în septembrie 2021, față de septembrie 2020. Nu există concurență reală, iar prețurile nu scad cum profețeau fals profeții liberalizării.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button