Politic

Adrian Gâdea: “PNL ratează și alimentarea cu gaze naturale a satelor teleormănene”

Declarație de presă

Anunțată cu surle și trâmbițe, extinderea rețelelor de gaze naturale în mediul rural rămâne un vis îndepărtat pentru teleormănenii care locuiesc la sat. Datorită unei slabe înțelegeri și redactări din partea guvernului liberal, Planul Național de Relansare și Reziliență a fost refuzat de către Comisia Europeană.

Finanțările cerute de Cîțu și ceilalți incompetenți din jurul său nu sunt compatibile cu exigențele UE. Însă acest lucru nu i-a oprit pe liberali să ceară banii din programul de reconstrucție post-COVID. Mai mult, s-au apucat să facă promisiuni cetățenilor, pentru ca apoi să dea vina pe autoritățile europene în momentul în care au fost refuzați.

Comisia Europeană a specificat foarte clar în instrucțiunile pentru PNRR că acești bani vor fi destinați relansării economiei și ameliorării efectelor generate de criza COVID-19. Instrucțiunile nu au inclus, niciodată, extinderea rețelelor de combustibili fosili. De altfel, rețeaua cu gaze ar putea fi, cel mult, inclusă în pachetul Green Deal, sub promisiunea că, la un moment dat, gazul va fi înlocuit cu hidrogen, când România va avea această capacitate.

În loc să găsească soluții serioase pentru românii de la sate, liberalii au ales, ca de obicei, să ofere promisiuni deșarte. Incompetenței și politicianismului îi cade victimă, încă o dată, satul românesc. Mediul rural nu are destulă însemnătate economică pentru liberali, dezvoltarea satului românesc fiind, în continuare, Cenușăreasa actului de guvernare.

Dacă liberalii doresc să fie consecvenți propriului slogan, „Prin noi înșine!”, pot găsi soluții în bugetul de stat pentru extinderea rețelei de gaze la sate. Da, trebuie tăiați bani din altă parte, însă dacă ar reduce finanțările clientelei de partid și ar dori, cu adevărat, ca satul românesc să fie repopulat și atractiv pentru tineri, aceste finanțări sunt absolut necesare.

Când incompetența este secondată de minciună, teleormănenii suferă. Liderul PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, fără să aibă nici cea mai mică idee despre acest sector, a convocat o ședință cu primarii din județ pe tema extinderii alimentării cu gaz. Însă, în loc să lămurească primarii cu privire la rețelele de gaze naturale, acesta a provocat un adevărat scandal, ținând la ședință doar primarii PNL, iar pe ceilalți trimițându-i în săli în care nu funcționau sistemele de videoconferință. Ședința nu a adus nimic util, ci doar înghesuială și nerespectarea măsurilor de prevenție împotriva COVID-19. Primarii aveau nevoie de lămuriri de la reprezentanții companiilor de gaz, lucru care nu s-a mai întâmplat, tot din vina „bunei organizări” peneliste.

Satul românesc trebuie să se ridice dincolo de nivelul traiului de subzistență. Guvernul amână investițiile în mediul rural pe motivul lipsei de bani, transformând sătenii în cetățeni de mâna a doua ai României.

Adrian Ionuț Gâdea – președinte PSD Teleorman

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button