Politic

Adrian Gâdea: ” PSD a reușit să determine dezbaterea, în regim de urgență, a legii consumatorului vulnerabil

Declarație de presă

Având în vedere scăderea dramatică a nivelului de trai al cetățenilor și realitatea scumpirilor în lanț care ii amenință, considerăm că avem obligația să impunem respectarea cu prioritate a Agendei cetățenilor, dincolo de orice răfuieli și orgolii politicianiste.

PSD a reușit să determine comisiile Camerei Deputaților să dezbată în regim de urgență Legea consumatorului vulnerabil.

În timp ce PNL și USR-Plus se bat doar pe privilegii și doresc să se înfrupte din ciolanul puterii, PSD rămâne singurul partid responsabil care face o prioritate din rezolvarea problemelor oamenilor. Am reușit să determinăm comisiile de Industrii, Muncă și Politică Economică ale Camerei Deputaților să dezbată și să adopte urgent raportul comun, astfel încât Legea consumatorului vulnerabil să ajungă cât mai rapid în plen, pentru adoptare.

PSD cere insistent creșterea salariului minim brut. Este absolut necesară majorarea imediată a salariului minim brut general pe economie de la valoarea de 2.300 la 2.500 lei. În aceiași proporție, trebuie să crească și salariul minim pentru studii superioare. Întreaga majorare trebuie să se regăsească în buzunarele oamenilor, fără să fie ciuntită de vreo impozitare, deci majorarea să fie scutită de taxe și contribuții.

Astfel, simultan cu creșterea salariului minim de la 2.300 lei la 2.500 lei PSD susține ridicarea plafoanelor privind deducerile personale de care pot beneficia angajații care au persoane în întreținere.

În acest fel cei peste 1,6 milioane de salariați plătiți cu salariul minim ar primi un sprijin în fața creșterilor sălbatice de prețuri ale energiei, care-și propagă efectele peste tot.

Această majorare de salariu minim este importantă pentru angajații din sectorul privat, pentru că aici sunt cei mai mulți cu cele mai mici salarii și ei resimt cel mai dureros scumpirile din piață.

De altfel, Guvernul Cîțu e ca și picat! E un zoombie politic, care va dispărea în maximum 45 de zile!

Odată cu demisia miniștrilor USR și schimbarea structurii/compoziției politice a cabinetului său, Florin Cîțu e obligat să vină în fața Parlamentului pentru revalidare.

PSD nu-i va acorda votul! PSD rămâne consecvent, TOT guvernul Cîțu trebuie să plece, de la premier până la ultimul ministru, indiferent că e de la PNL sau USR-PLUS! E prea mare dezastrul pe care l-au făcut și prea grave suferințele provocate!

După ce a văzut că nu le merge să folosească PSD-ul ca măciucă pentru a rămâne la guvernare în condițiile lor, pluserișii recurg la o nouă escrocherie. Își retrag miniștrii, chipurile ies de la guvernare, dar îi păstrează în funcțiile bănoase și de putere pe secretarii de stat, șefii de instituții, prefecții, directorii de deconcentrate, etc. Altfel spus aplică aceiași rețetă care i-a consacrat, îi prostesc pe oameni în față, una zic și alta fac!

Dacă PNL-iștii, în frunte cu Cîțu, acceptă asta, înseamnă că tot acest balamuc politic nu are nimic de-a face cu interesul și problemele românilor. Nu e nimic altceva decât un blat sinistru ordinar, o încleștare de tip mafiot pentru putere și pentru banii publici. Și singura soluție reală, corectă, este cea susținută de PSD. Alegeri anticipate!

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button