Politic

Adrian Gâdea: “PSD a susținut permanent dreptul românilor la un tratament egal cu al celorlalți cetățeni europeni!”

Declarație de presă

Partidul Social Democrat a susținut în permanență dreptul cetățenilor români la un tratament egal față de toți ceilalți cetățeni europeni.

În acest sens, combaterea standardelor duble practicate de unii comercianți europeni în defavoarea consumatorilor români a reprezentat pentru PSD un obiectiv politic major. Prin ordonanța de urgență în domeniul protecției consumatorilor, adoptată joi de Guvernul României, acest obiectiv a fost atins.

Actul normativ, inițiat de ministrul PSD al Economiei, Florin Spătaru, introduce SANCȚIUNI SEVERE pentru firmele care comercializează în România produse aparent identice, dar de o calitate inferioară față de cele vândute în alte state membre ale Uniunii Europene.

Conform ordonanței, în cazul în care produsele comercializate în România au caracteristici semnificativ diferite față de cele oferite altor cetățeni europeni, firmele vor avea obligația de a informa în mod clar consumatorii români asupra diferențelor calitative, astfel încât aceștia să poată decide în deplină cunoștință de cauză dacă le cumpără sau nu.

Nerespectarea acestor obligații legale va fi sancționată cu amendă cuprinsă între 20.000 și 100.000 de lei.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button