Politic

Adrian Gâdea: ” PSD are programe și politici pe care le poate discuta cu PNL, dar și măsuri la care nu va renunța!”

Declarație de presă

Testare extinsă și vaccinare, aducerea în prima linie a specialiștilor în sănătate, susținerea campaniei de vaccinare printr-o abordare onestă față de populație, plafonarea prețurilor la energie, compensarea facturilor, școală în regim fizic, back-up pentru școlile închise – operaționalizarea sistemului de predare hibric; descentralizarea reală a deciziilor privind închiderea școlilor – la nivelul Consiliilor de Administrație ale Școlilor, dublarea alocațiilor, indexarea de la 1 decembrie a pensiilor cu 11%, creșterea salariului minim în două trepte de anul viitor, sunt doar o parte dintre măsurile propuse de PSD la care nu vom renunța.

PSD a făcut o primă evaluare a draftului de program de guvernare al PNL și a identificat o serie de lucruri care TREBUIE schimbate; pur și simplu nu le poate accepta.

PSD manifestă dar și solicită decență și bună credință în negocierile cu PNL; consideră că vital este programul de guvernare care va rezulta și de aceea până nu se epuizează această etapă nu se discută funcții.

PSD nu intră la guvernare pentru funcții. Vine cu soluții pentru a opri dezastrul generalizat.

PSD are deja un plan clar, cu 100 de măsuri urgente ce trebuie aplicate imediat după învestirea noului guvern. În această săptămână poate finaliza între programul de guvernare, dacă discuțiile cu PNL vor fi constructive.

PSD a stabilit 4 echipe de negociere cu PNL:

1. la nivel Politic – din care vor face parte cei din conducere ( președintele Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, prim-vicepreședinții PSD președintele Consiliului National și Vicepreședintele pe teme Economice, Mihai Tudose)

2. pentru Acordul Politic – coordonată de secretarul general al PSD, Paul Stănescu

3. pentru Programul de Guvernare – coordonată de prim vice-președintele PSD Sorin Grindeanu

4. pentru Revizuirea Constituției – coordonată de senatorul Robert Cazanciuc (pentru a analiza o eventuală reformă constituțională cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la adoptarea primei Constituții post-revoluționare.)

IMPORTANT! NU funcțiile sunt prioritatea PSD acum. Ci soluțiile! Oamenii așteaptă soluții. Rectificarea bugetară pentru asigurarea încălzirii la iarnă este o astfel de URGENȚĂ.

Domnul Cîțu ar fi bine să nu mai confunde realitatea cu ficțiunea, să facă un efort să scape de obsesia funcțiilor. Să deschidă ochii și să vadă prăpădul ”reușit” de guvernare sa, să asculte, să vadă și să înțeleagă suferințele și problemele oamenilor și să dea o șansă rațiunii care construiește, nu patimii care demolează.

Oricât și-ar dori, nu mai poate fi premier într-un guvern cu PSD.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button