Politic

Adrian Gâdea:” PSD cere dezbaterea și aprobarea, urgent, a Legii Consumatorului!”

Declarație de presă

PSD nu concepe ca, în plină iarnă, oamenii să fie abandonați în frig și întuneric! De aceea a insistat ca legea consumatorului vulnerabil să fie introdusă pe ordinea de zi a sesiunilor extraordinare ale Camerei Deputaților, solicitare respinsă de actuala majoritate.

PSD cere dezbaterea și adoptarea în regim de urgență a legii, imediat după începerea sesiunii parlamentare, urmată de aplicarea ei de la 1 octombrie.

Catastroficele scumpiri impun urgent adoptarea de către guvern prin OUG a măsurilor de sprijin necesare, pentru a evita în ultima clipă iminența debranșărilor.

PSD solicită imperativ guvernului să prevadă la rectificarea bugetară resursele necesare astfel încât consumatorii vulnerabili să beneficieze de sprijin încă de la 1 Octombrie 2021. Nu există și nu poate există scuza că nu sunt bani!

Corporațiile din energie pot și trebuie să participe la protejarea consumatorilor. Așa este echitabil și absolut necesar, în viziunea PSD.

Distinct, PSD pregătește un proiect de lege care să sprijine și alte categorii de populație, dar și firmele mici și mijlocii.

Este o URGENȚĂ NAȚIONALĂ! Sute de mii de români nu mai pot face față facturilor. Oficial, sunt peste 200.000 de gospodării în pragul debranșării.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button