Politic

Adrian Gâdea: ” PSD reușește, în condiții extrem de grele, să asigure creștere economică!”

Declarație de presă

În condiții extrem de dificile, interne și internaționale, PSD reușește să asigure creștere economică.

România are cea mai mare creștere (5,2%) din UE în trimestrul I, 2022, față de trimestrul anterior, respectiv trimestrul IV, 2021.

Chiar dacă această creștere(cel mai mare nivel din UE) nu pare să fie la fel de mare în buzunarul oamenilor, ea asigură stabilitatea locurilor de muncă și oferă statului resurse pentru investiții și măsuri sociale. Prin astfel de măsuri sociale s-a atenuat impactul negativ al inflației asupra populației vulnerabile, fără a fi afectată creșterea economică.

PSD confirmă și în această guvernare că se pot susține măsuri sociale, în același timp cu cele care stimulează creșterea economică.

Avem o creștere, dar încă nu putem vorbi de un succes. Este o reușită de etapă. Vom putea vorbi de succes atunci când creșterea din economie se va reflecta și la nivelul cetățeanului. E nevoie de măsuri suplimentare pentru a opri inflația, astfel încât creșterea economică să ajungă și în buzunarele cetățenilor.

Preocuparea PSD este acum să refacă echilibrele economice și puterea de cumpărare a populației.

Creșterea economică este vitală, asigură o bază solidă pentru măsurile de sprijin așteptate de populația vulnerabilă în fața inflației.

De asemenea, România este peste media UE, pe locul 7, la creșterea înregistrată în trimestrul I, 2022, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (Trim. I, 2021).

De remarcat că această creștere economică de 5,2% a PIB față de trimestrul anterior este DUBLĂ față de recenta prognoză a Comisiei Europene, care a coborât la 2,6% estimarea de creștere economică a României.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button