Politic

Adrian Gâdea: ” PSD va interveni cu unele corecții pentru a nu fi afectate industrii ca Horeca sau transporturile!”

Declarație de presă

PSD este pregătit să intervină cu unele corecții, pentru a nu afecta industrii importante din România, precum transporturile și HORECA.

Chiar și cu ajustările aduse dePSD(asupra viziunii impuse de Premier), ”Codul lui Ciucă” rămâne dezechilibrat, pentru că protejează firmele mari, al căror regim fiscal rămâne neschimbat, în timp ce crește fiscalitatea pentru firmele mici.

1) În privința impozitului specific HORECA, industria a solicitat un impozit de 1% din cifra de afaceri, dar de la 1 ianuarie anul viitor, nu de la 1 august.

2) În privința transportatorilor, aceștia cer ca diurna să nu fie inclusă în plafonul de 33% privind veniturile extra-salariale, iar aceste sume legate de diurnă să poată continua să fie impozitate favorabil, astfel încât transportatorii români să continue să fie competitivi pe plan european.

În ambele situații, solicitările au fost considerate legitime și urmează să primească un răspuns favorabil.

În paralel, pentru creșterea veniturilor la buget prin combaterea evaziunii, se va introduce obligația de a asigura posibilitatea de plată cu cardul bancar( se impune firmelor care au venituri de minimum 10.000 euro). Anterior această obligație se impunea firmelor cu venituri de peste 50.000 de euro.

Rămân deschise discuțiile în coaliție privind măsurile pe care PSD le consideră absolut necesare pentru realizarea principiilor de solidaritate și echitate socială, respectiv:

1)Supraimpozitarea pensiilor speciale;

2)Supraimpozitarea salariilor de lux din sistemul bugetar;

3)Taxă temporară de solidaritate la firmele cu venituri mari, de peste 100 de milioane de euro.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button