Politic

Adrian Gâdea: “Se iau măsuri pentru garantarea unui salariu minim că sa asigure ” un nivel de trai decent”!”

Declarație de presă

Eforturile PSD, alături de cele ale partenerilor social-democrați europeni, privind salariul minim european dau rezultate. Se iau măsuri pentru garantarea unui salariu minim care să asigure “un nivel de trai decent”.

Parlamentul European şi statele membre ale UE au ajuns la un acord cu privire la Directiva privind salariile minime adecvate, propusă de Comisia Europeană.

Directiva Europeană protejează salariul minim. Statele UE vor trebui să pună în aplicare un cadru de guvernanță solid pentru stabilirea şi actualizarea salariilor minime, care include criterii clare pentru stabilirea salariului minim (inclusiv: puterea de cumpărare, luând în considerare costul vieții, nivelul, distribuția și rata de creștere a salariilor, precum şi productivitatea la nivel național).

PSD a susținut mereu principiul și necesitatea introducerii salariului minim european. Încă de acum doi ani, președintele Marcel Ciolacu semna în numele PSD petiția inițiată de PES Activists România, pentru un salariu minim european.

Detalii: https://www.psd.ro/psd-sustine-instituirea-salariului-minim-european-2/

Apoi a promovat și susținut în Senatul României o hotărâre care atesta că România este susținătorul salariului minim european. Iar la momentul când ministerul de Externe recomanda europarlamentarilor români să NU susțină directiva europeană privind salariul minim, PSD a protestat oficial și a cerut explicații publice.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button