Politic

Adrian Gâdea: ” Soluția PSD pentru hidrocentralele abandonate!”

Declarație de presă

PSD vine cu o soluție legislativă  care să permită finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a unor hidrocentrale care acum zac abandonate, deși investițiile sunt realizate în proporție de peste 90%.

PSD susține protejarea mediului dar, în egală măsură, susține că nu putem abandona proiecte de peste 350 de milioane de euro, din banii românilor, mai ales acum când România are atât de multă nevoie de creșterea capacității de producție de energie ieftină și curată. Proiectul de lege al PSD prevede asigurarea unei zone de protecție între hidrocentrale și restul ariei protejate.

Vor fi reluate rapid și finalizate următoarele investițiile majore:

Răstolnița – hidrocentrală realizată în proporție de 92%, la care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro și care poate produce peste 9,000 MWH/lună Valea Jiului – hidrocentralele Bumbești – realizată 90%, Dumitra – realizată 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro și care pot aduce în sistem peste 2.1000 de MWH/ lună.

Peste 300.000 de locuințe ar putea fi alimentate cu energie electrică, tot timpul, prin producția acestor hidrocentrale.

Cele trei hidrocentrale care pot fi finalizate rapid pot asigura 5% din energia care acum este importantă și pot oferi marilor consumatori din țară posibilitatea de a încheia contracte bilaterale, la prețuri mici, pe termen lung.

PSD este în actuala coaliție dintr-un motiv simplu: pentru a ajuta oamenii și companiile din România și pentru a contribui la rezolvarea crizele grave cu care se confruntă țara. Astfel că PSD a înțeles să lase deoparte diferențele politice și să asigure o guvernare stabilă.

Acest nou proiect al PSD, ca și celelalte inițiative, se încadrează în această logică. PSD susține că pentru rezolvarea problemei prețurilor la energie trebuie intervenit concomitent pe două direcții:

Reglementarea temporară a pieței pentru temperarea creșterilor și

Investiții pentru creșterea capacității de producție internă de energie ieftină și curată cum sunt și aceste hidrocentrale.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button