Politic

Adrian Gâdea: ” Sprijin consistent pentru tomate, usturoi și alte legume deficitare pe piață!”

Declarație de presă

Adoptarea programelor de sprijin pentru legumicultori – marca bunei guvernări a PSD – aduce, la ministerul Agriculturii, în numai 2 săptămâni de la anunțarea publică a angajamentelor, un NOU SPRIJIN consistent pentru TOMATE, USTUROI, și alte LEGUME deficitare pe piață. 

În contextul scumpirii carburanților, toți fermierii primesc o gură de oxigen prin reducerea accizei la motorină.

Programul Tomata are alocat un buget de 225 de milioane de lei. Sprijinul individual este de 4000 de euro pentru fiecare beneficiar care produce 3000 de kg roșii/1000 mp.

Pentru restul producțiilor deficitare (ardei gras și/sau lung, kapia, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă) valoarea sprijinului este de 1000 euro/beneficiar.

Programul Usturoi are un buget de 22,2 milioane de lei. Se acordă un sprijin de  3000 euro/cultura/ha/beneficiar în condițiile unei producții minime de 3 kilograme de usturoi/10 mp.

Subvenția la motorina agricolă este de 1,630 lei/litru. Asta înseamnă un preț mai redus cu aproximativ 25% față de cel obișnuit, la pompă. Bugetul total alocat pentru astfel de sprijin dedicat este de 309 milioane lei.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button