Politic

Adrian Gâdea: “Sprijin pentru România, pachet de măsuri pentru combaterea efectelor creșterii prețurilor!”

Declarație de presă

“SPRIJIN PENTRU ROMÂNIA”, – pachetul propus de PSD actualei Coaliții de guvernare, – pregătește măsuri economice şi sociale care înseamnă soluții concrete pentru categoriile vulnerabile: pensionari, familii cu copii şi românii cu venituri mici.

Miercuri PSD va prezenta prima parte a Pachetului „Sprijin pentru România”, care se referă la măsurile sociale și economice pentru combaterea creșterii prețurilor și stimularea economiei naționale. O măsură importată propusă de PSD în acest pachet este suplimentarea contractelor pentru derularea investițiilor publice cu o valoare corespunzătoare creșterii prețurilor materialelor de construcții. Astfel, vor putea fi reluate lucrări de #școli, #spitale sau #drumuri, în valoare de peste 40 de miliarde de lei.

Această măsură se corelează cu o altă decizie luată de guvern, de suplimentare a programului Anghel Saligny cu încă 13 miliarde lei.

De asemenea, ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit în sprijinul investițiilor publice prin modificarea Legii achizițiilor publice, astfel încât proiectele să poată fi implementate mai repede. Acest lucru va sprijini și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene.

Tot în acest domeniu, PSD s-a luptat pentru a bloca tentativa USR care a încercat o centralizare în alocarea fondurilor europene din PNRR. PSD a obținut acordul Comisiei Europene ca Agențiile de Dezvoltare Regională, adică structurile descentralizate, să fie implicate în procesul de absorbție a fondurilor din PNRR.

Câteva propuneri PSD din Pachetul „Sprijin pentru România”, dezbătute deja în spațiul public:

✅Vouchere pentru alimentele de bază, pentru categoriile vulnerabile;

✅Vouchere pentru elevii cu burse sociale;

✅Creșterea cu 50% a valorii tichetelor de masă;

✅Dublarea cotei de hrană pentru pacienții din spitale;

✅Sprijin pentru transportatorii români.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button