Politic

Adrian Gâdea: ” Tinerii pot accesa creditele din programele Student Invest și Family Start!”

Declarație de presă

Tinerii pot accesa creditele din programele Ministerului Familiei,

🔴 Student Invest și

🔴 Family Start.

Tinerii interesați de programele Family Start și Student Invest se pot adresa de astăzi băncilor partenere pentru accesarea creditelor pentru studii, sau pentru cheltuieli familiale.

Până în prezent, instituțiile bancare partenere sunt CEC Bank, Libra Bank și băncile cooperatiste afiliate Creditcoop. De asemenea, sunt discuții avansate cu Raiffeisen Bank și Alpha Bank.

În premieră, Guvernul garantează creditele pentru tineri, care până în prezent nu puteau accesa astfel de instrumente de finanțare, tocmai pentru că sunt la început de drum și nu au bunuri sau salarii suficient de mari pentru a oferi garanții la bancă.

În urma lansării celor două programe de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, PSD poate afirma că a realizat toate promisiunile din pachetul Sprijin pentru România.

Vă prezint câteva detalii despre cele două programe ale Ministerului Familiei:

PROGRAMUL „FAMILY START”

Tinerii pot obține un credit în valoare de maxim 75.000 lei, garantat de către stat în proporție de 80% și cu dobânda subvenționată.

Perioada maximă de rambursare este 10 ani, cu o perioadă de grație de maxim 5 ani.

Banii pot fi folosiți plata cheltuielilor cu creșa, grădinița, școala, after-school, achiziția de autoturisme familiale noi cu 7 locuri, taxe de studii sau activități extrașcolare pentru copii, plata chiriei, avans din achiziția unei locuințe, pentru cheltuieli legate de cununia religioasă sau civilă, dar nu mai mult de 20.000 de lei, etc.

Beneficiari eligibili sunt persoane fizice cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniți şi până la 45 de ani neîmpliniți, care își întemeiază o familie și care au venituri nete de până la maximum 7.500 lei pe familie/lună.

PROGRAMUL NAȚIONAL „STUDENT INVEST”

Tinerii pot obține un credit în valoare de maxim 50.000 lei, garantat de către stat în proporție de 80% și cu dobânda subvenționată. Perioada maximă de rambursare este 10 ani, cu o perioadă de grație de maxim 5 ani.

Cheltuielile eligibile în cadrul programului sunt taxe de studii, inclusiv licență, master, doctorat, pentru publicarea unor cărți sau a studiilor de specialitate, plata locurilor de cazare în căminele studențești, etc.

Beneficiari eligibili: Persoane fizice cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniți şi până la 31 de ani neîmpliniți, care sunt cuprinși în sistemul de învățământ superior autorizat de Ministerul Educației Naționale.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button