Actualitate

Amplă acțiune a polițiștilor teleormăneni la nivelul județului

Comunicat de presă

La data de 9 martie, în intervalul orar 18.00 -02.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au desfășurat acțiuni preventive la nivelul județului, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

Acțiunea a avut ca scop, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere și conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, la acțiune participând și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, filiala Teleorman.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, au reținut 15 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor au fost efectuate 229 de testări cu aparatul etilotest și 3 testări cu aparatul drugtest.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Videle –Formațiunea Rutieră au depistat un bărbat în vârstă de 49 de ani, din orașul Fierbinți-Târg, județul Ialomița, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 601C, în localitatea Gălăteni, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Zimnicea – Compartimentul Rutier au depistat un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Piatra, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în comună, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 9 martie,  polițiștii din cadrul Poliției orașului Zimnicea – Compartimentul Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Smârdioasa, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în comună, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button