Sanatate

Anunțul ministrului Sănătății a dus la numeroase solicitări pentru achiziționarea pastilei de iodură de potasiu

Ministerul Sănătății a dat “unda verde” prin cabinetele medicilor de familie pentru achiziția pastilelor de iodura de potasiu. Recentele evenimente de la centrala nucleara Raporojie din Ucraina, l-a determinat pe ministrul Sănătății Alexandru Rafila sa indemne romanii cu vârste pana în 40 de ani sa meargă la medicii de familie pentru a lua prescripție medicală pentru achiziționarea gratuita a pastilei de iodura de potasiu.

Medicul de familie Mihaela Pop, de la Gratia, spune ca după anunțul ministrului Rafila numărul de solicitari de achiziție a pastilei de iodura de potasiu a crescut foarte mult. Exista, însă, un inconvenient la achiziție, spune medicul Pop. Spre exemplu, pacienții din Gratia trebuie sa mearga la farmacie la Videle sau la București pentru a intra în posesia acestei pastile, nu toate farmaciile din mediile urban și rural sunt desemnate sa elibereze acest medicament.

La nivel național, exista 2500 de farmacii acreditate sa elibereze aceasta pastila pe baza de prescripție medicală de la medicul de familie.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button