ActualitateSocial

Atentionare!Cod galben de vreme rea în județul Teleorman!

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ -COD GALBEN

În intervalul 06.05.2019, ora 14:00 – 06.05.2019, ora 23:00   vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale.

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, Inspectoratul pentru Situașii de Urgență Teleorman recomandă cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
Având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torențial,  populația din zonele vizate de avertizări este indemnata să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.

ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ-COD GALBEN în intervalul 06.05.2019, ora 16:00 – 07.05.2019, ora 24:00

Pe râurile din bazinul hidrografic Vedea – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Argeș, Olt și Teleorman), sunt asteptate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE.
Deoarece există riscul producerii unor inundații locale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “A. D. Ghica” Teleorman solicită cetățenilor să respecte următoarele recomandări:
– curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;
– nu aruncați la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile/canalele de colectare a apei;
– ascultați recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea inundațiilor;
– urmăriți cu atenție evoluția situației hidrologice din zona dumneavoastră și avertizările autorităților;
– în cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe imediat evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button