Actualitate

Au fost publicate rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020,înainte de contestații

Comunicat de presă

Rata de promovare înregistrată înainte de contestații în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este în județul Teleorman de 33,43%. în creștere comparativ cu sesiunea august-septembrie 2019 (31,22%).

Din totalul candidaților promovați (222), 129 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 93 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoția 2019 – 2020 este de 37,18%. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 33,43.

La probele scrise s-au prezentat 664 de candidaţi din cei 819 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 6 candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

La cele 9 centre de examen din județul Teleorman s-au depus 197 de contestații, după cum urmează: 58 de contestații la proba E)a- proba scrisă de limba română, 83 de contestații la proba E)c)- proba scrisă obligatorie a profilului și 56 de lucrări contestate la proba E)d)- proba scrisă la alegere a profilului.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button