Actualitate

Au început înscrierile la școlile de subofițeri

Comunicat de presă

Jandarmeria Teleorman anunță că au început înscrierile la unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne. Jandarmeriei Române i au fost aprobate locuri  astfel:

– La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sunt scoase la concurs un număr de 350 locuri, din care 3 sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar 3 celor de altă minoritate.

– La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni sunt scoase la concurs 350 locuri, din care 3 sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar 3 celor de altă minoritate.

Pentru a urma cursurile școlilor militare de subofițeri jandarmi din Drăgășani sau Fălticeni trebuie îndeplinite anumite condiții ce pot fi consultate pe site-ul www.jandarmeriateleorman.ro.

Cererea-tip de înscriere se depune până pe data de 04 noiembrie a.c., exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail resurse umane@jandarmeriateleorman.ro, iar dosarele de recrutare se depun personal și în volum complet, până pe 17 noiembrie 2022, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman.

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează până la data de 11 noiembrie a.c., conform unei planificări care va fi publicată în timp util prin postarea pe pagina de internet a Jandarmeriei Teleorman.

Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 23 – 29 noiembrie a.c. la Centrul zonal de selecție Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, conform unei planificări ce va fi anunțată ulterior (prin postarea în timp util pe pagina de internet a unității).

Proba de verificare a cunoștințelor se va susține în data de 10 decembrie, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice şi va consta într-un test grilă ce cuprinde subiecte din disciplina limba română, disciplina limbă străină, subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului şi subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.

Tematica și bibliografia de concurs sunt cele prevăzute pe site-ul www.jandarmeriateleorman.ro.

Examinarea medicală se va realiza în perioada 15.12.2022–20.01.2023, pentru candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Sunt declarați „Admis” candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 25 ianuarie 2023.

Mai multe informații puteți obține la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman situat în municipiul Alexandria, strada Alexandru Ghica sau la numărul de telefon 0247.311.055.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button