Actualitate

Avertizare meteorologică! Vânt puternic și grindină până mâine dimineață!

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.

COD GALBEN: în intervalul 20 mai, ora 09.00– 21 mai, ora 06.00, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30l/mp și izolat 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU: în intervalul 20 mai, ora 13.00– 21 mai, ora 06.00, în Oltenia, local în Muntenia, sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali vor fi perioade de instabilitatea atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, grindină și averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70l/mp.

RECOMANDĂRI

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Teleorman recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button