Actualitate

Bărbat din Giurgiu urmărit de polițiștii teleormăneni! Acesta conducea băut și fără permis

Comunicat de presă

La acest sfârşit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au continuat acțiunile în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 33 930 de lei, au reținut 9 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 100 de persoane și verificate 60 de autovehicule.

La data de 19 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 13 Smârdioasa în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în comuna Conțești, pe DJ 506 au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism.

Întrucât conducătorul auto nu a respectat semnalele acustice și luminoase ale polițiștilor, s-a procedat la urmărirea acestuia.

După aproximativ 10 km, la ieșirea din comuna Cervenia, județul Teleorman către comuna Beiu, conducătorul auto ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Polițiștii au procedat la legitimarea persoanei în cauză, stabilind că este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Găujani, județul Giurgiu.

În urma evenimentului bărbatul nu a suferit vătămări corporale, acesta refuzând să fie transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și întrucât emana halenă alcoolică, acesta refuzând testarea cu aparatul etilotest, a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului “, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button