Actualitate

Bărbat din Răsmirești prins la volan cu o alcoolemie de 0.78 mg/l

Comunicat de presă

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 24 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 5 800 de lei, au reținut 3 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Dintre acestea, 7 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță și 3 sancțiuni pentru alte abateri.

La data de 17 ianuarie, ora 22.45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Răsmirești, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button