Actualitate

Big Ocean of Knowledge.Întâlnire de proiect la Școala Al.Depărățeanu din Roșiorii de Vede

Școala Gimnazială Alexandru Depărățeanu ,din Roșiorii de Vede,găzduiește, săptămâna aceasta, cea de a doua întâlnire din cadrul proiectului Big Ocean of Knowledge , finanțat prin programul Erasmus+,în parteneriat cu școli din Spania,Lituania,Turcia și Polonia.Prima întâlnire a avut loc la sfârșitul anului trecut în Turcia.

Lectura modernă este tema activităților desfășurate în România,iar elevii vor fi implicați în grupuri de lectură și schimb de informații și li se vor prezenta instrumente și tehnologii moderne de lectură.

Proiectul ,cu un grand de 15.430 de euro,se desfășoară pe o perioadă de 2 ani,se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani și are ca obiective munca în echipă ,promovarea lecturii în societățile locale și îmbunătățirea competenței  de comunicare a elevilor și profesorilor în limba engleză.

Planul de activităti este structurat pe 6 teme,Istoria cărților- Turcia,Cărți de-a lungul istoriei -Polonia,Lectura modernă -România,Biblioteca digitală-Spania,Cărți viitoare -Lituania și Lectura inteligentă-Polonia.

Următoarea întâlnire de proiect se va desfățura în luna iunie în Lituania.

Școala Gimnazială Alexandru Depărățeanu derulează ,simultan ,4 proiecte de parteneriat strategic prin programul Erasmus+ -Let’s Conquer Tehnology for our Students,Cultural Treasure Chests,No Stereotypes But Diversity și,bineințeles Big Ocean of Knowledge.Proiectele au un buget total de 96.000 de euro și se desfășoară în perioada 2017-2020 ,alături de Bulgaria,Belgia,Spania,Lituania,Portugalia,Turcia,Polonia,Italia și Ungaria.

În următorii doi ani școala va mai implementa încă două proiecte de parteneriat strategic în școli, finanțate prin programul Eramus+ .

 

R.Ciofalcă

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button