Actualitate

Braconaj cinegetic pe un fond de vânătoare din comuna Mereni

 La data de 15 septembrie , în jurul orei 22:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman au fost sesizați prin apel la numărul unic de urgență112 de către un paznic de vânătoare în vârstă de 52 ani, domiciliat în comuna Mereni, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe un fond de vânătoare, acesta a surprins un autoturism ai cărui ocupanţi au comis acte de braconaj cu ajutorul câinilor ogari.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că autoturismul urmărit a fost abandonat în extravilanul comunei Crevenicu, pe un fond de vânătoare și aparține unui bărbat în vârstă de 51 de ani din localitate.

În interiorul autoturismului au fost descoperiți 4 câini de vânătoare rasa ogar, o lampă tip proiector conectată la acumulatorul auto și un telefon mobil

Proprietarul autoturismului a declarat verbal că în seara zilei de 15 septembrie a.c. vehiculul se afla la fiul său, un tânăr în vârstă de 19 ani, căruia îi aparține telefonul mobil.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, urmând să fie propusă soluție prin Parchet.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat cei 4 câini din rasa ogar folosiți la săvârșirea infracțiunii.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button